dimarts, 29 de juliol del 2014

EL TEMPS..

EL TEMPS.

Ara fa força dies, per no dir mesos, que no escric al blog i tot i que sembli una excusa, es que he de dir que no he tingut gaire temps per reflexionar i escriure. Vaig tota la setmana fent coses, assaigs, reunions i feina... i no trobo un forat. Es per això, que avui que he tingut unes hores per a mi, m’ha fet gracia parlar d’això, del TEMPS.

Com a paraula “temps” podríem dir que existeixen  molts significats com per exemple el temps meteorològic, però me decidit més per un significat mes intangible, el temps com a concepte físic que l’ experimentem tots cada dia però resulta molt complicat de definir... Proveu de definir-lo....


El concepte temps a mi personalment m’agrada molt. Hi trobo un significat molt positiu per que l’associo a activitats que m’agraden i l’utilitzo per omplir amb tot allò que m’agrada  com per exemple  temps per passejar, temps per aprendre, temps per dormir,  temps per no fer res, temps per quedar amb els amics/familiars i fins i tot temps per treballar.

Si utilitzem aquest “temps” es que podem dir que omplim hores, minuts i segons de la nostra vida fent coses que ens omplen (algunes mes que d’altres) i en resum podem dir que som mes vius que mai. Els rellotges i calendaris ens ajuden a comptabilitzar aquest temps, però com i de quina manera l’omplim es cosa nostra.
Malauradament, quasi cada cop que ens passa alguna cosa no esperada o fins i tot dolenta, la gent ens sol dir “no pateixis deixar passar el temps” i es per això que moltes vegades la paraula temps li donem un sentit també negatiu...i  s’ha de dir que tot i que semblin frases que diem per que l’altra persona es senti mes be, son una veritat com un temple!!

Tots segur que en algun cop o altre de la vostra vida us haureu trobat en alguna situació on creieu que no serà fàcil sortir-ne,  però poc a poc els dies van passant  i el temps ens ajuda a pair les coses i a veure-les d’una manera diferent. Ens fa reflexionar, consultar i ens deixa veure que dia darrere dia, aquella situació que no hi veiem una sortida, no sols en te una ,sino que ens deixa veure que te varies opcions de sortida. Es impressionant veure com una situació que avui es veu negra , amb pocs dies la pots anar veient de varis colors, tot es qüestió de donar-nos temps. 
A vegades ens certes situacions ens agradaria que ens diguessin ara mateix quin numero de dies, mesos o anys hem de passar per superar alguna situació, quina quantitat de temps necessitem  per  veure-ho tot mes clar... però suposo que si algú ens ho pogués dir no tindria l’efecte curatiu que te en nosaltres. No creieu?  En fi que actua com una medicina, això si, depèn de molts factors.


En definitiva, no tenir gaire temps per una cosa no vol dir que no tinguem temps. El cert es que  pel motiu que sigui, a vegades gastem aquest temps per altres coses que en aquell instant en necessiten mes que d’altres, i per aixó sembla que no tinguem temps... Segur que hi ha dies que ens agradaria que el dia tingues 40hrs per omplir-lo de tot allo que volem fer...
Jo nomes us recomano d’utilitzar el temps al màxim, no deixar-ne perdre ni un minut,  ja que si en perdeu una mica, aquest ja no el podreu recuperar, per a mi es la única pega que li trobo!.



3 comentaris:

  1. Com sempre b r i l l a n t !!, m'encanten les teves reflexions!
    Una abraçada
    Carme

    ResponElimina
  2. És ben cert Mar, el temps passa implacable, cronomètric i no s'atura.
    Moltes vegades un viu situacions tan maques, tan perfectes que diu "QUE ES PARI EL TEMPS". Per a ser-ne conscient val la pena parar el món per uns moments i saborejar. No sempre és fàcil o simplement no sempre s'hi pensa... la inèrcia ens domina i s'ha de ser molt conscient per frenar-la i respirar.

    ResponElimina
  3. Ja era hora fa dias que esperaba els teus escrits molt be

    ResponElimina

Deixeu el vostre comentari: